Startpagina
mobiele versiecomputer versie
NederlandsEnglish
RSS
Speciale Hangbruginstallatie Amercentrale


Om na het dramatische steigerongeval in 2003 de steigers uit de Amercentrale te kunnen verwijderen was een speciale voorziening nodig om de ingestorte steiger toegankelijk te maken. InnoPlus heeft een belangrijke rol gespeeld in de realisering van een samenstel van hangbruginstallaties om van bovenaf alle steigeronderdelen stukje bij beetje te kunnen demonteren en verwijderen.

Deze hangbruginstallatie werd door Hi Reach geleverd en bestond uit een drietal onafhankelijk beweegbare platforms. De foto's konden in verband met het officiële onderzoek naar de oorzaak en toedracht van dit ongeval pas nu worden vrijgegeven. In overleg tussen InnoPlus, Hi Reach, de Arbeidsinspectie en Aboma als keurende instantie werd de installatie ontworpen en een veilige werkwijze vastgesteld.Na het instorten van de steigerconstructie in de ketel, waarbij 5 dodelijke slachtoffers vielen, is de ketelruimte in afwachting van nader onderzoek afgesloten.

Eerst begin 2004 werd gestart met het verwijderen van de volledig verwrongen steigerconstructie. Voor deze specifieke toepassing werden speciale bedieningsvoorschriften geschreven, de personen op de hangbrug kregen allen een speciale training en bovendien werd de installatie dagelijks geïnspecteerd op de essentiële veiligheidsaspecten.

Omdat het buiten bedrijf zijn van de centrale zeer veel geld kost, werden de werkzaamheden 24 uur per dag uitgevoerd en was technische ondersteuning 24 uur per dag beschikbaar.

Naast het demonteren van de ravage was een gelijktijdige en goed georganiseerde afvoer van gedemonteerde steigerdelen van groot belang. Omdat "gewoon" demonteren vaak niet meer mogelijk was, werd gebruik gemaakt van pneumatisch knipgereedschap om steigerbuizen te kunnen doorknippen.

Mede dankzij de uitstekend functionerende Hangbruginstallatie werd de klus in een zeer korte tijd en tot volle tevredenheid van de opdrachtgever geklaard!.Omdat deze wijze van toegankelijk maken van de ketel zo uitstekend heeft gefunctioneerd is het maar een kleine stap om alle onderhoudswerk aan de binnenzijde van de ketel met behulp van Hangbruginstallaties uit te voeren. Gezien de grote hoogte van het inwendige van de ketel, de aard van de werkzaamheden en de enorme tijdsbesparing is het toepassen van hangbruggen veel efficiënter en bovendien wel zo veilig...!
Met het uitontwikkelen van deze nieuwe methode van werken is inmiddels een aanvang gemaakt. De perspectieven zijn buitengewoon veelbelovend!

Categorie ActueelBron InnoPlusDatum 14/05/2006

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.