Startpagina
mobiele versiecomputer versie
NederlandsEnglish
RSS
Projecten | Steigerconstructies

UltraBeam, de werkvloer veilig op hoogte?


InnoPlus heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de UltraBeam. Deze compacte, verticale opdraaisteiger heeft Skyworks geïntroduceerd tijdens de BouwBeurs.

De UltraBeam is een lichtgewicht aluminium steigersysteem, bestaande uit twee masten waarlangs een werkvloer op werkhoogte kan worden gebracht. De UltraBeam leent zich bij uitstek voor schilder- en onderhoudswerkzaamheden aan woningen.

De compacte UltraBeam opdraaisteiger is voorzien van een geïntegreerd liersysteem waarmee de werkvloer in stappen van 20 cm tot op een hoogte van 4,5 meter kan worden gebracht. Dat betekent opbouwen op de begane grond en werken op de gewenste werkhoogte. Het manoeuvreren met zware onderdelen op hoogte behoort hiermee definitief tot het verleden.

Innovatieve elementen bij deze ontwikkeling zijn:

  • het mastsysteem met de geleiding voor het platform;

  • het systeem voor hoogteverstelling met automatisch werkende pallen;

  • het beperken van het maximale tilgewicht tot ca 15 kg per persoon;

  • Het integreren van functies in één onderdeel, zodat op de werkplek weinig montage nodig is.Een uitdaging tijdens de ontwikkeling was het garanderen van voldoende stabiliteit in alle richtingen bij een laag gewicht van de constructie.

De goedkeuring, waarbij Aboma + Keboma was betrokken werd met een positief resultaat afgesloten, zowel de beoordeling van het Technisch Dossier als het uitvoeren van de praktische beproevingen.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail

Skyworks


opdrachtgever tot ontwikkeling van de UltraBeam:

"De samenwerking met InnoPlus verliep zeer positief. Niet alleen omdat deze ontwikkeling heeft geresulteerd in een zeer succesvol product, maar ook de wijze van samenwerken. InnoPlus was daarin complementair. De eigen mensen van Skyworks, zowel Verkoop als Techniek waren erbij betrokken. Deze samenwerking omvatte het opstellen van het programma van eisen tot en met het maken en uittesten van de prototypen. Ieder had zijn eigen inbreng: je zag het product groeien. Het was een mooi voorbeeld van praktische productontwikkeling.
Alleen ?.nu moeten we het nog geproduceerd krijgen, want de orders stromen binnen en met één productielocatie kunnen we niet aan de vraag voldoen.
Het is een luxeprobleem en ook dat gaan we oplossen!"


Veilig opbouwen van steigers een probleem?

Met een innovatief concept behoort dit tot het verleden!

©2022 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.